Vores historie

Pionerånd, håndværk og passion.

Historien om Rahbek er historien om pionerånd, håndværk og passion. Om en vision og en handlekraft, der gjorde fisk tilgængeligt for de mange. Rahbek Fisk blev grundlagt af Poul Rahbek Hansen under en forretningsrejse på midten af Atlanterhavet. Via telegram fik han besked om muligheden for at købe en filetfabrik i Fredericia. Med sin klare vision tøvede Poul Rahbek Hansen ikke, og efter en kort forhandling blev Rahbek Fisk en realitet den 1. november 1955.

Billede af Poul Rahbek og havnen
Bølger i baggrunden

Ville gøre en forskel

Fra Fredericia Havn voksede Rahbek Fisk hurtigt til en af Danmarks største i branchen. Den var drevet af Poul Rahbek Hansens pionerånd, høje kvalitetskrav og ønske om at introducere nye, tidssvarende produkter. Rahbek Fisk ville gøre en forskel i markedet og ramme forbrugernes stigende behov for at forene fisk og nemhed. Det store fokus på den håndværksmæssige forarbejdning af fisk betød, at Rahbek Fisk udtog flere patenter på nye måder at forædle fisk og opfandt mange middagsfavoritter til fiskeelskere.

Visionen er uændret

Op igennem 1970’erne og 1980’erne udvidede Rahbek Fisk voldsomt og købte eller etablerede flere fabrikker. Frem til 2009, hvor Espersen overtog Rahbek Fisk, var virksomheden drevet af den familie, der lagde navn til den. Visionen for Rahbek-mærket videreføres i endnu højere grad under Espersens ejerskab. Mærket er – dengang som nu – en garant for kvalitet og en stålsat pionerånd, der konstant arbejder for at øge tilgængeligheden af smagfulde fiskeprodukter, der er nemme at tilberede.

Rahbek logo

Høj kvalitet og god smag
Vi udvælger altid vores råvarer med stor omhu, så vi sikrer, at vi kun anvender de bedste ingredienser i vores produkter. På vores moderne fabrikker har vi ligeledes konstant fokus på at sikre, at der altid kommer høj kvalitet og god smag ud til dig.

Nemt og lækkert

Frosne, forædlede fiskeprodukter er en nem måde at lave velsmagende mad. Alle vores produkter kan tages direkte fra fryseren og tilberedes i ovn eller airfryer. Mens fisken tilberedes, kan du lave tilbehøret og for de fleste varianter, har du på 15-30 minutter en lækker aftensmad eller frokostret. Det er en nem måde at få mere fisk på menuen og følge Fødevarestyrelsens anbefaling om at spise fisk to gange om ugen.

Bølger i baggrunden af et element på hjemmesiden.

Vores pejlemærker i horisonten

Vores værdier er vores pejlemærker i horisonten og udstikker kursen for hvad vi arbejder for og hvordan vi gør det.

Vi er for alle
Vi vil gøre fisk tilgængeligt for alle og arbejder altid for at tilbyde produkter med bred appel. Det gør vi gennem god smag og høj kvalitet til en overkommelig pris – med både traditionelle og moderne varianter.

Vi gør det nemt
Vi arbejder altid for, at det skal være nemt at servere fiskeretter. Vores produkter kan købes, når det passer dig og opbevares til du skal bruge dem – og de er altid er nemme at tilberede. Ligeledes er det nemt at mindske madspild når produktet ligger på frost.

Vi skaber god stemning
Uanset om det er aftensmaden, der bliver befriende nem eller frokosten, der bliver ekstra lækker, er vores produkter med til at sikre den gode stemning ved bordet.

Vi er pionerer
Vi søger altid mod nye horisonter og udfordrer det eksisterende for at kunne tilbyde nye spændende fiskeprodukter. Smag ændrer sig og vi følger med, så udvalget i kategorien konstant udvikles.

Vi er ansvarlige
Bæredygtighed og hvordan vi kan mindske vores klimapåvirkning er en vigtig del af vores hverdag. Bl.a. sikrer vi fremtidens fiskebestand ved udelukkende at anvende fisk fra et bæredygtigt fiskeri (f.eks.MSC) eller et reguleret fiskeri, hvor der stilles krav til fiskeriets bæredygtighed. Ligeledes anvender vi fra 2024 udelukkende FSC-certificeretemballage uden polyethylen-belægning.